Belangrijke update: Preventieve ontruiming Jamboree vanwege tyfoon

Met het vooruitzicht op de naderende typhoon in Zuid-Korea, werd beslist om het kampeerterrein van de World Scout Jamboree preventief te ontruimen. 
Alle deelnemers worden vanaf dinsdagochtend geëvacueerd met bussen richting Seoul. Deze gecontroleerde operatie wordt ondersteund door WOSM en het Koreaanse leger zodat alles kalm en goed georganiseerd kan verlopen en de delegaties van elk land zoveel mogelijk samen kunnen blijven in hun contingent.

Met deze vroegtijdige evacuatie wil men alle voorzorgen nemen nu de aangekondigde storm nog niet aan land is. De meer dan 40.000 aanwezige scouts kunnen op die manier komende dagen nog een alternatief programma aangeboden krijgen tem het einde van deze Jamboree voorzien op 12 augustus.

De Belgische contingentleiding is in direct en continue contact met onze Belgische ambassadeur die vandaag ook op het Jamboree terrein aanwezig was. We begeleiden uiteraard alle deelnemers uit ons land op dit traject en voorzien in verdere informatie aan ouders en verwanten thuis zodra we veilig op de nieuwe bestemming na evacuatie toegekomen zijn. Gezien de grote orde van dit proces verwachten we pas morgenavond toe te komen in de regio van Seoul.

We beseffen al te goed dat deze informatie tot veel vragen kan leiden. We doen ons best om jullie zo goed mogelijk te informeren en op jullie vragen te beantwoorden, maar vragen jullie geduld terwijl we deze oversteek maken.