Belgian Contingent

World Scout Jamboree 2023 South Korea

Preventieve ontruiming – Units aangekomen in Incheon

Alle units en IST zijn ondertussen aangekomen op onze nieuwe verblijfplaats in Incheon. We verblijven de komende dagen met het volledige Belgische contingent op dezelfde universiteitscampus tot het einde van de Jamboree op 12 augustus.

Bericht 4 augustus 2023 – Vertrek van het UK-contingent

Deze avond vernamen we dat het UK contingent besliste om het Jamboreeterrein te verlaten. Wij, het Contingent Management Team, hebben momenteel besloten om op het kampterrein te blijven, maar we herevalueren de situatie dagelijks en houden constant vinger aan de pols. We maakten deze beslissing door verschillende zaken in overweging te nemen.  Lees ons volledige reactie op Update Jamboree – 4 augustus

Geruststelling over noodweer in Korea

Mogelijk vernam je de afgelopen dagen berichten over het noodweer in Zuid-Korea. We kunnen je alvast geruststellen over de situatie voor de impact op het Jamboree terrein. Meer info vindt je in dit artikel.

Zuid-Korea!

Wist je dat om de vier jaar zowat 40.000 scouts en gidsen (vanuit 160 landen!) samenkomen op een reusachtig, internationaal scoutskamp? Dat gebeurt tijdens de World Scout Jamboree! De volgende gaat door in Zuid-Korea van 1 tot 12 augustus 2023 in SaeManGeum. Het thema van het kamp is “Draw your Dream!

Activiteiten volgen elkaar op van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat: avonturen beleven, andere culturen ontdekken, internationale vriendschappen aangaan, … Maar vooral: daar zijn, omringd door 40.000 scouts en gidsen.

Maar er is meer!

Je inschrijving voor het Belgische contingent geeft je ook de gelegenheid om verschillende activiteiten te beleven voor de eigenlijke Jamboree. Zo kan je kennis maken met jouw Unit en jouw patrouille en je voorbereiden op het grote avontuur in Zuid-Korea! 

  • 2 weekends met jouw Unit, om het ijs te breken, plezier te maken en samen te dromen over de Jamboree 
  • Een Minicamp met het volledige contingent, zodat je weet hoe het eraan toe gaat op een Jamboree
  • Een voorreis in Korea om ons gastland te ontdekken 
  • De Jamboree! 

Dus, we rekenen op jou: jouw inschrijving voor de Jamboree is ook een engagement om deel te nemen aan al deze activiteiten. 

De exacte datums van vertrek op voorreis en terugkeer naar België zijn nog niet bekend. Voorzie dus geen andere activiteit/reis in de buurt van de voorreis of de terugkeer naar België! 

Terrein

Stel je voor: een vlakte van 8,8 km2. Aan de ene kant: de zee; aan de andere kant: de bergen. Tenten zover je kan zien, activiteiten voor elk wat wils van ’s morgens tot ’s avonds, en leuke tijden die je beleeft met je patrouille, je Unit, of met die toffe buren die je hebt leren kennen op Jamboree! 

Belgisch Contingent

Het Belgische contingent verzamelt scouts en gidsen uit 5 nationale verenigingen (FOS Open Scouting, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Scouts et Guides Pluralistes, Les Guides, Les Scouts). 

In functie van de inschrijvingen en van de voorkeuren worden eentalige (Nederlands of Frans) en tweetalige Units gevormd. Ja, je leest het goed! Van meet af aan kan je ervoor kiezen om het avontuur te beleven in een taalbad van 2 of 3 nationale talen. Maar wees gerust, we zorgen voor evenwicht in de tweetalige units, zodat je ook voldoende maten hebt die je eigen taal spreken! 

Uiteraard zijn de Duitstaligen welkom! Omdat ze met zo weinig zijn, kunnen we niet verzekeren dat er een Duitstalige unit of een tweetalige half Duitse unit wordt samengesteld. Je kan dus best kiezen in welke taal je jou het best op je gemak voelt. 

We streven ernaar om van de Jamboree een belevenis te maken die open is voor iedereen. Spijtig genoeg hebben we niet alles in eigen handen. Heb je vragen of twijfels? Heb je een beperking? Laat het ons weten. 

Hoeveel kost het?

De totale prijs van de jamboree is vastgesteld op € 3.500. Dit bedrag zal moeten betaald worden in 5 schijven van telkens 700 euro verspreid over een periode van december 2021 tot januari 2023.

Deze prijs omvat:

  • Jouw inschrijving voor de Jamboree
  • De reis
  • De voorreis
  • De voorbereidende activiteiten (weekends, Minicamp)
  • Jouw contingentdas(sen) en eventuele andere goodies (verder te bepalen)
  • Administratie, promotie, publicaties…